Okovje, kljuke in steklo

Na žalost storilci nikoli ne počivajo in so odlično opremljeni. Najbolj učinkovita zaščita pred vlomom je večja varnost elementov. Več jeklenih zapirnih elementov je vgrajeno v okensko krilo, večja je varnost. Okenska kljuka z mehanizmom na ključ preprečuje, da bi vlomilec premaknil zapah in odprl okensko krilo. Veliko k varnosti okna prinese tudi ustrezna varnostna zasteklitev, kot je lepljeno varnostno steklo.

Osnovna varnost – serijsko

Serijsko ponujamo osnovni nivo varnosti, kar pomeni, da je stavbno pohištvo opremljeno z elementi, ki zagotavljajo osnovno varnost in priložnostnemu storilcu preprečujejo vlom.

Vsi deli okovja, ki so pomembni za varnost, so izdelani iz trdega jekla, vključno z dvema kotnima zapirnima elementoma z osmerokotnimi zapiralnimi čepki v obliki gobice in varnostnima prijemnikoma. (Osemkotni zapiralni zatič ima obliko gobice in se pri zapiranju popolnoma ujame v varnostni prijemnik.) Za podkrepitev osnovne varnosti se priporoča še okenska kljuka z zapornim mehanizmom.

Protivlomna zaščita RC1 – zaščita pred vandalizmom in hitrim načinom vloma

Vlomilec vlamlja v stavbno pohištvo z uporabo sile telesa (roke, ramena, noge).

Protivlomna zaščita RC2 – zaščita pred vandalizmom in vlomom

Vlomilec vlamlja v stavbno pohištvo s pomočjo manjših pripomočkov kot so manjši izvijač, klešče in zagozde ipd.

Protivlomna zaščita RC3 – visoka stopnja varnosti

Vlomilec vlamlja v stavbno pohištvo z dodatnimi pripomočki kot so večji izvijač ali lomilka ipd.

Pravilna umestitev varnostnih stopenj ali šibke točke hiše

Terasna, balkonska vrata in okna v pritličjih predstavljajo najbolj izpostavljene in šibke točke hiše. S protivlomnimi ukrepi, boste vlomilcem, ki so zmeraj pod velikim časovnim pritiskom, otežili delo. Vsaka dodatna sekunda namreč poveča možnost, da bodo pri svojem delu zasačeni. Dlje traja poskus vloma, prej bo storilec odnehal.

Stavbno pohištvo v pritličju in kleti priporočamo opremiti z varnostno stopnjo RC2 ali RC3. Elementi v višjih nadstropjih, zunaj dobro vidna in težje dostopna, priporočamo varnostno stopnjo RC1. Za lažje dostopna pa RC2, ki dobro zaščiti ne samo pred vandalizmom, ampak tudi pred vlomom.Osnovno zaščito elementov priporočamo v višjih nadstropjih.

Čeral ing., d.o.o.
Ob potoku 52 a,
1000 Ljubljana

Telefon: +386 41 691 094,
                +386 70 871 768
E-pošta: info@ceral.si

Davčna številka: SI93999569